LESSEN

Mijn lessen

De lessen op mijn hondenschool zijn gebaseerd op Concept trainen*. Dit is interactief trainen op een speelse manier bedoeld voor alle honden, groot, klein, pup of volwassen hond . De hond leert hiermee zelf de juiste beslissingen te nemen door met jou op spel gebaseerde oefeningen te doen. Het codewoord is PLEZIER!

Door plezier te hebben met jouw puppy of volwassen hond bouw je een aan geweldige relatie met hem en tegelijkertijd leert hij precies de dingen die jij graag van hem ziet.

Hoe werkt het?

Stappenplan

Stap 1: Meld je aan op de website.

Stap 2: Log in. Je komt in het plan programma.

Stap 3: Kies een dag en tijdstip voor deel 1 van de les ‘Hallo wie ben jij?’

Ik begin altijd met de les: Hallo, wie ben jij? Of je hond nu een puppie, een oudere hond of een hondje uit het buitenland is. Deze les bestaat uit twee delen

Het eerste deel is een telefoongesprek van 45 minuten. Aan de hand van een aantal vragen leer ik jou en het hondje kennen en je heb de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Dit gesprek kan je zelf inplannen in het planprogramma als je je hebt aangemeld en hebt ingelogd (di, do avond 19.00 uur). Kosten, samen met deel 2: €57,50.

Mocht je een hondje uit het buitenland hebben geadopteerd, stuur dan even een apart berichtje naar renate@doggyduofun.nl . Ik pas mijn vragen dan aan. Geen een hond is hetzelfde, maar deze hondjes hebben een andere start gehad en dat heeft een andere benadering nodig.

Stap 4: We spreken elkaar. Ik stel vragen, geef tips en er is ruimte voor jou om vragen te stellen

Stap 5: We plannen deel twee van de les ‘Hallo, wie ben jij?’

Het tweede deel is de praktijk les. Daar leer je , samen met je hondje, een aantal basis oefeningen. Ik kan je hond observeren en kijk of hij al toe is aan de groepslessen. Je hondje kan het oefen terrein even verkennen en jij kan natuurlijk weer vragen stellen. Deze les duurt ook 45 minuten en plannen we samen in na het telefoongesprek

Stap 6: Je komt samen met je hondje naar Nobelstraat 12, ik haal je daar op en we gaan aan de slag met de praktijk les.

Stap 7: Na de les overleggen we samen wat de prettigste optie is voor jullie:

 1. Strippenkaart Brons: 10 lessen **€ 175,-  Met deze strippenkaart ben je verplicht om alle lessen achtereenvolgend wekelijks in te plannen. Het is niet mogelijk om een les mee te nemen als je een keer onverwacht toch niet kan. Het planprogramma biedt deze mogelijkheid nog niet, maar ik plan deze lessen graag persoonlijk voor je in.
 2. STRIPPENKAART GOUD 10 lessen** € 200,-
  • Een eventuele gemiste les kan worden ingehaald op een datum dat er lessen zijn ingepland, lekker flexibel dus. (Als de les minimaal 48 uur van tevoren is geannuleerd).
  • Mogelijkheid om 1x 2 strippen in te ruilen voor een prive les van 45 minuten om wat puntjes op de ‘i’ te zetten qua oefeningen/ training. Ik ben geen gedrags therapeut. Dus als het een gedragsprobleem is, dan stuur ik je door naar één van de collega’s waar ik mee samenwerk.
  • Mogelijkheid om 1 strip in te ruilen voor een trainingswandeling van 30 minuten in het Horsterpark.
  • Wanneer beschikbaar: instructie video* van oefeningen
  • Klasje met maximaal 4-5 puppies/honden 
  • Leeftijd pup: 10 weken en ouder
  • Ingang locatie: Nobelstraat 12, Zevenaar
  • Te boeken en in te plannen met het plan programma. Inloggen in het boekingsprogramma kan hier, als je je al hebt aangemeld
 3. Binnenkort beschikbaar: Traject all-in; strippenkaart goud,  inclusief half jaar begeleiding dmv mailtjes met tips, trainingfilmpjes, Digitale game cards met uitgebreide uitleg van de oefeningen. Boekje hondentaal, Cursus hersenwerk 7 stappen.  Een complete cursus, begeleiding van pup naar en door de eerste maanden van de pubertijd.
 4. Prive lessen voor hondjes die zich erg moeilijk kunnen focussen als er andere honden aanwezig zijn doordat ze bijvoorbeeld erg angstig zijn. Tijdens deze lessen volgen we het lesprogramma zoals met de groepslessen. Kosten: 5 privé lessen van 45 minuten: € 199,-.Stuur mij even een mailtje als je dit zou willen **Tijdens deze lessen gaan we onder andere aan de gang met
 • Focus
 • Verzorging
 • (Zelf)vertrouwen
 • Los lopen
 • Hier komen
 • Spelen
 • Optimisme
 • Nabijheid
 • Fitness
 • Aan een losse lijn lopen
 • Sport en spel

*Deze instructie videos worden op dit moment uitgebreid. Er is nog niet van iedere oefening een video.

*Meer weten over Concept Trainen? Mijn collega uit Limburg, Danielle Hermans van hondenschool Dogstalk, heeft er dit mooie artikel over geschreven in ‘Onze hond’.

Dan nog wat bijzondere online cursussen

Help mijn hond trekt aan de lijn!

Dan is de ‘Stop Pulling’ mini cursus een aanrader!

Droom je van een braaf hondje?

Een hond die naar je luistert en die niet aan de lijn trekt? Als AbsoluteDOGS Pro Dog Partner ben ik super enthousiast om hun gloednieuwe minicursus Stop Pulling te delen!

Dit is een mini cursus (in eenvoudig Engels) die oplossingen biedt voor je problemen met het trekken aan de lijn. Hoe fijn is het als je een hond hebt die zo mooi aan de lijn loopt, met zo’n grote focus op jou, dat je de riem helemaal kunt vergeten en gewoon plezier kunt hebben!

Voor de GEWELDIGE prijs van slechts £27 / € 33,- krijg je:

 • Een minicursus waar je enorm veel leert zodat je hond heerlijk los kan lopen wanneer een paar minuutjes per dag thuis oefent, hoe makkelijk is dat!
 • Een reeks Game Up-video’s, waarin praktische oefeningetjes worden gedemonstreerd en uitgelegd.
 • Een reeks Skill Up-video’s, waarin je alles leert over hoe training op basis van spellen waarmee je het brein van je hond kan hervormen. Dit kan je helpen om je hond op een fijne manier naast te laten lopen zonder te trekken aan de lijn, ongeacht de leeftijd, het ras of de geschiedenis van uw hond!
 • Fijne tips voor het oplossen van problemen die vaak voorkomen bij het trekken aan de lijn waarmee hondenbezitters over de hele wereld worden geconfronteerd!
 • Levenslange toegang tot de cursus – zodat je keer op keer kunt spelen, zo vaak als je wilt!

Stressvrije wandelingen zijn geen droom – ze kunnen je dagelijkse realiteit zijn! Het is tijd om jezelf en je hond een plezier te doen met deze op spelletjes gebaseerde training! Klik hier om meteen te kunnen beginnen!

Help, mijn hond heeft geen aandacht voor mij!

Dan is de Sexier than a squirrel challenge echt iets voor jou!

Heeft jouw hond of puppy alleen maar oog voor de omgeving als je hem uitlaat? Kan je zijn aandacht niet vangen en is hij onbereikbaar? Dan is dit echt iets voor jou! 25 dagen lang krijg je een een oefening om leuk met jouw hond mee aan de gang te gaan. Geen urenlange moeilijke oefeningen, maar korte spellen van maximaal 3 minuutjes. En opeens zal je merken dat het steeds iets beter gaat.

Interesse?
Stuur mij een mail (renate@doggyduofun.nl) en voor € 30,- stuur ik je de link waarmee je meteen mee aan de slag kan.