Even voorstellen

Mijn naam is Renate Bartels, geboren in Friesland (in 1968… nog superjong dus). Via wat omzwervingen uiteindelijk in 1989 in Zevenaar terecht gekomen. Gelukkig getrouwd en trotse mama van 3 lieve volwassen kinderen. Beer en Rakker, twee Dwergschnauzers, waren onze eerste ‘eigen’ honden. Zij waren lief, maar hadden absoluut hun streken. Als ik toen wist wat ik nu weet hadden zij een heel ander leven gehad. Timmy, onze Maltheser kwam het team versterken toen de Schnauzers al bejaard waren. Timmy had een flinke hartruis, de fokker wilde hem daarom laten inslapen. Eigenlijk zat een derde hond niet in de planning, maar na een hersenbloeding zat ik toch thuis dus ik had de tijd om hem door de puppie fase heen te helpen. Ondertussen is Timmy 12, doof maar loopt en keft nog vrolijk door het leven, zoals een Maltheser betaamd.

Renate Bartels heeft een inspiratie avond gehouden over het gedrag van en de relatie met je hond.

Toen Moby (Friese Stabij x American Indian Dog) zijn intrede deed in ons gezin, ging ik op zoek naar een hondenschool die bij mij paste. Ik heb een leuke puppyklas gedaan, maar mistte toch iets: het plezier van het bezig zijn met mijn hond. Ik stuitte op ‘Abolute Dogs’ in Engeland en dat was een openbaring: dit is wat ik zocht! Door middel van spelletjes je hond de juiste beslissingen laten nemen. Want eerlijk is eerlijk: Ik had wel wat ‘dingetjes’ met Moby. Ik zag het resultaat en kreeg de kans om Pro Dog Trainer te worden, eerst voor mezelf en mijn honden.

Maar ondertussen ben ik een enthousiast en gecertificeerd Pro Dog Trainer, Pro Dog Trainer Geek( een nerd op het gebied van honden en gedrag zeg maar:-D) maar ook ‘gewoon’ Kynologisch Instructeur. En heeft mijn 12 jarige Malthezer Leeuwtje ook nog heel wat bijgeleerd! Helaas is hij begin 2023 overleden.

Omdat ik altijd de wens heb gehad om een pup via concept training groot te brengen is sinds juni 2023 Maila, een Mini American Shepherd deel van ons gezin. Op de facebook pagina ‘Wat doet Maila vandaag‘ probeer ik zoveel mogelijk te delen wat ze uitspookt en hoe ze groeit.

Doggy Duo Fun is mijn hondenschool waar ik met veel plezier honden en hun eigenaren les geef. 
Iedere hond en baas combinatie is anders en daar speel ik op in tijdens de één op één lessen.

Voorop staat plezier hebben, vandaar dat we op spel gebaseerde oefeningen doen.
Uniek en FUN voor hond en zijn baasje!
De resultaten zijn verbluffend! 
Het motto is: voor ieder probleem is een spel.
De vraag is niet: wat ga ik afleren?
De vraag is: wat wil ik aanleren?

Toveren?

Natuurlijk kan ik niet toveren, bij mij leer je verschillende spellen, tijdens de les doe je de oefeningen. Het is de bedoeling dat je er thuis mee aan de slag gaat. Dan pas ga je resultaten zien en ben je zelf haast aan het toveren.

Bent u na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet om mij te bellen, een berichtje (renate@doggyduofun.nl) te sturen of meld je meteen hier aan, vul je gegevens in én die van je hondje en ik stuur je een aantal filmpjes op waarin ik de basis van de manier van trainen uitleg.